Close up van het gezicht van een districtsleider.

Naam medewerker:
Erwin Groot Roessink

Afdeling/filiaal:
District Twente/Achterhoek

Functie:
Districtsleider

In dienst sinds:
2013

“Als filiaalleider kreeg ik veel vrijheid en mocht ik het filiaal naar een hoger level tillen.

Bij Vihamij wordt er naar je geluisterd, met je meegedacht, word je geholpen bij problemen en worden afspraken nagekomen. Ook vind ik het contact met de klanten in de filialen leuk. Er heerst een leuke en gemoedelijke werksfeer. Dit vind ik fijn en rustig om in te werken.

Ik ben 9 jaar geleden bij Vihamij begonnen. Hiervoor werkte ik bij een bouwmarkt als baliemedewerker. Toen ik hier aan mijn nieuwe uitdaging begon, startte ik als commercieel medewerker bij Vihamij Lochem.

Ik groeide door van verkoopmedewerker naar filiaalleider. In deze functie kreeg ik veel vrijheid en was het mijn taak om het filiaal naar een hoger niveau te tillen. Het voelde alsof ik een franchise onderneming runde, omdat ik veel zelf mocht beslissen.

Na 5 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en daarom ben ik in gesprek gegaan met de directeur. Vervolgens rolde ik in een nieuwe functie en werd ik category manager op het hoofdkantoor in Arnhem. Ik vond het leuk werk, maar ik kwam erachter dat mijn hart toch meer bij de filialen ligt. Ik ben als persoon graag onder de mensen en vind het fijn om samen met collega’s en klanten te werken. Toen ben ik begonnen als filiaalleider in Rijssen. Hier heb ik o.a. geholpen met het opbouwen van een showroom.

“Het is weer een leuke nieuwe uitdaging. Ook nu is geen dag hetzelfde.”

Sinds dit jaar werk ik als districtsleider van de filialen in de Achterhoek & Twente. Deze functie is gericht op filiaalleiders aansturen en in contact komen met nieuwe collega’s. Het is weer een leuke nieuwe uitdaging. Ook nu is geen dag hetzelfde.

Binnenkort begin ik met de cursus persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Hierin ga ik leren hoe ik communicatief nog beter kan omgaan met klanten en collega’s, hoe ik collega’s kan aansturen en hoe we kunnen werken aan een nog hechter team worden.