Naam medewerker:
Marianne Spaan

Afdeling/functie:
Category Management

Functie:
Inkoop- en administratief medewerker

In dienst sinds:
2020

Na jarenlang met veel plezier gewerkt te hebben in verschillende functies in de horeca en een eigen horecaonderneming samen met mijn man, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Wat op mijn leeftijd natuurlijk best wel een dubbele uitdaging is. Ik zocht een leuke baan, waar ik nieuwe dingen kon leren, mijn eigen ding kan doen, maar toch met een team samenwerk. Toen kwam Vihamij op mijn pad. Ik had geen ervaring in mijn huidige functie, maar toch kreeg ik op mijn 56-jarige leeftijd een kans. 

“Ik had geen ervaring in mijn huidige functie, maar toch kreeg ik op mijn 56-jarige leeftijd een kans.”

Op de afdeling Category Management was er een vacature voor administratieve ondersteuning. 

Mijn werkzaamheden zijn o.a. het controleren van inkooporders op prijs, aantallen, afleveradres en leverdatum. Het gebeurt bijvoorbeeld weleens dat de leverancier een product lange tijd niet kan leveren, dan meld ik dit aan het betreffende filiaal, zodat zij hun klant kunnen informeren. 

Als het artikel dan geannuleerd wordt door de klant, moet dit aan de leverancier gevraagd en ook bevestigd worden, dan kan het aangepast worden in het systeem. Ook het navragen van levertijden en weborders invoeren is onderdeel van mijn functie. Doordat het werk zo divers is, is geen dag hetzelfde en dan komt mijn horeca-ervaring toch nog van pas. 

“Doordat het werk zo divers is, is geen dag hetzelfde en dan komt mijn horeca-ervaring toch van pas.

Wat ik erg interessant vind, is het proces van hoe een order tot stand komt en hoe dat te werk gaat. Een artikel wordt ingekocht op basis van een besteladvies of vraag van een klant, verwerkt in het magazijn en doorgestuurd naar een filiaal. Op de website van de leverancier zoek ik weleens artikelen op om te kijken hoe het eruit ziet, waar het voor gebruikt wordt en wat ze verkopen. 

Vihamij heeft een prettige werksfeer, iedereen weet wat er moet gebeuren en staat open voor vragen of om elkaar een handje te helpen. Inmiddels werk ik al iets meer dan twee jaar bij Vihamij, ben ik nog lang niet uitgeleerd en heb ik op mijn leeftijd een nieuwe passende uitdaging in een fijne werkomgeving gevonden. 

“Vihamij heeft een prettige werksfeer, iedereen weet wat er moet gebeuren en staat open voor vragen of om elkaar een handje te helpen.