Naam medewerker:
Floris Epskamp

Afdeling/filiaal:
Arnhem

Functie:
Filiaalleider

In dienst sinds:
2017

Mijn kracht is dat ik de klanten goed begrijp, omdat ik zelf ook het uitvoerende werk heb gedaan.

Ik ben 5 jaar geleden via een vriend van mij bij Vihamij terecht gekomen. Hij kwam als klant bij Vihamij en zei dat de open cultuur wel bij mij past. Vroeger was ik loodgieter en van daaruit ben ik doorgestroomd naar verkoper van badkamers. De stap van detailhandel naar groothandel vond ik erg leuk.

Ik ben begonnen als verkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker bestonden mijn taken uit verschillende werkzaamheden zoals, het in orde houden van de winkel, klachten afhandeling, baliewerkzaamheden en offertes maken. Ik zorgde ervoor dat producten goed gepresenteerd werden in de winkel en de voorraden allemaal klopte. Dit laatste controleer je door veel te tellen en goed te luisteren naar je klanten.

Het komt weleens voor dat een product verkeerd geleverd wordt. Dit moet bij de leverancier gemeld worden. Tijdens de klachtenafhandeling is het van belang dat je eerst achterhaald wat er precies aan de hand is, zodat je het probleem goed kan oplossen.

Tijdens de baliewerkzaamheden ben je vooral bezig met klanten te woord staan en hen te helpen. Ook moet je producten verkopen die aan de wensen voldoen van de klant. Telefonisch contact komt ook veel voor. Vaak bellen klanten op om te vragen of je een bestelling vast wil klaarzetten omdat ze er bijna aankomen. Zo kunnen ze snel door met hun klus.

“Na de eerste drie jaar ben ik als verkoopmedewerker doorgestroomd naar filiaalleider in mijn vierde jaar bij Vihamij.”

Mijn kracht is dat ik de klanten goed begrijp, omdat ik zelf ook het uitvoerende werk heb gedaan. Ik kan daarom goed meedenken. Ik heb de ambitie om de beste te worden in mijn vakgebied, zodat ik alle facetten van Vihamij leer kennen. Om Vihamij te laten groeien, zullen verschillende stappen gezet kunnen worden.

Na de eerste drie jaar ben ik als verkoopmedewerker doorgestroomd naar filiaalleider in mijn vierde jaar bij Vihamij. Mijn collega, de filiaalleider van Arnhem voor mij, mocht een andere functie vervullen op het hoofdkantoor. Zo ben ik op een natuurlijke manier doorgegroeid.  

“Vihamij is een informele organisatie. Ik mag zelf dingen ontdekken en krijg daar de tijd voor.”

Mijn huidige taken zien er als volgt uit:  

  • Begeleiden van het team: allemaal op een gelijkwaardig niveau krijgen. Je kunt vaak meer betekenen voor een klant dan dat je vaak denkt. Hoe kan je de klant nog meer van dienst zijn. Bijvoorbeeld vertellen over nieuwe producten en leveranciers.
  • Klanten werven: actief mee aan de slag gaan.
  • Het bellen van debiteuren om lopende problemen op te lossen.
  • Omzetbewaking: analyseren. Wat doen we goed en wat kan er beter? Target proberen te behalen. In de gaten houden waarom bepaalde klanten wel of niet komen. Bellen met die klanten.   
  • Ingaan op kansen: gesprekken aan de balie voeren. Een klant kan bijvoorbeeld vertellen over een klus voor aankomend jaar. Waarmee kunnen wij van dienst zijn? Aanbieden en meedenken met de klant.  
  • Contactmomenten met klanten pakken: klant even opbellen en zeggen dat het product klaarligt. Vaak bestellen ze meteen een ander product erbij. Dit zijn verkoopkansen die ik ze wil aanbieden.  
  • Snelheid: klanten hebben hun producten snel nodig. Een offerteaanvraag moet eigenlijk wel binnen 24 uur geregeld worden.  

“Als je enthousiast bent en het vak leuk vindt, zit je hier op de goede plek.”

Vihamij heeft de kwaliteit dat er veel kennis is aan de balie. Wij zijn allround en hebben veel productgroepen liggen en dat maakt ons scherp. We bedienen de kleine en middelgrote bedrijven. Ik heb liefde voor het vak en de productgroep, omdat ik zelf loodgieter was. Vihamij is een informele organisatie. Ik mag zelf dingen ontdekken en krijg daar de tijd voor. Er zijn korte lijnen en alle deuren staan open. Ook vind ik persoonlijk contact onderling belangrijk. Ik stuur bij geboorte zoon/dochter of ziekte altijd een kaartje op.

Plezier in mijn werk is erg belangrijk. Als je enthousiast bent en het vak leuk vindt, zit je hier op de goede plek.

Bekijk hier alle vacatures voor de functies verkoopmedewerker en filiaalleider.