Tijdlijn Vihamij Handel

Oprichting Vihamij

Op 6 juli 1955 werd de vennootschap Industrie en Handelmaatschappij “VIHAMIJ” N.V. opgericht om de fusie te realiseren, waartoe Bolte & Gorter N.V. te Groningen, N.V. IJzerhandel Gebr. Van Campen te Nijmegen en W.J. Stokvis Koninklijke Fabriek van Metaalwerken N.V. te Arnhem, hadden besloten.

Kantoorpand Rijnkade Arnhem
Oud pand aan de Rijnkade

Vroeger was het kantoorpand van Vihamij gevestigd aan de Rijnkade in Arnhem. Tegenwoordig is ons kantoor te vinden aan de Bruningweg te Arnhem.

Vihamij en de gebroeders Van Campen
Oude wagen die materialen verplaatst.

Deze foto is genomen in Nijmegen op 17 oktober 1959. 

Dommelstraat Eindhoven
Oude karren aan de Dommelstraat in Eindhoven.

Het pand op de hoek aan de Dommelstraat in Eindhoven was van Vihamij. De foto is vanaf de Stationsweg genomen. Links achter de antieke wagens staat een Vihamij auto. Dit bord werd gebruikt van 1955 t/m 1970. De antieke wagens op de voorgrond zijn van de antiekhandel ‘van Dre van de Meerhof’.
Destijds heeft Vihamij een antieke wagen van hen geleend voor het jubileum van een medewerker.

 

Het huidige kantoor en magazijn

Het huidige kantoor en magazijn (toen nog 8.000 m2) in Arnhem werden in gebruik genomen. Enkele jaren later is het magazijn uitgebreid tot wel 15.000 m2.

Overeenstemming overname aandelenpakket

In november 1969 werd overeenstemming bereikt betreffende de overname van het aandelenpakket van Thabur Industriële en Technische handelmaatschappij N.V. Deze overname betekende voor Vihamij een verdieping in het assortiment elektrische artikelen.

Samenwerking Buttinger, Verenigde Industrie en Handelsmaatschappij Vihamij
Obligatie van Vihamij Buttinger N.V.

De commissarissen en de directie van BUTTINGER N.V. en van N.V. Verenigde Industrie en Handelmaatschappij “VIHAMIJ” publiceerden dat zij overeenstemming hadden bereikt om te komen tot volledige samenwerking en de bedrijfsnaam werd gewijzigd in Vihamij-Buttinger N.V.

Uitbreiding kantoorgebouw
Dronefoto van vrachtwagens.

Eerste uitbreiding van het kantoorgebouw aan de Bruningweg.

Bouw 3e verdieping op het kantoorpand

Een 3e verdieping werd gebouwd op het kantoorgebouw en is tevens de huidige situatie. Het kantoorpand aan de Rijnkade werd verkocht en de medewerkers verhuisden van de Rijnkade naar de 3e verdieping van het pand aan de Bruningweg.

Opening verschillende filialen
Ingang van de technische groothandel.

In 1983 heeft Vihamij een grote groei gemaakt. In alleen dit jaar werden er maar liefst 8 filialen geopend. Deze zijn in de volgende steden gevestigd: Arnhem, Eindhoven, Harderwijk, Leeuwarden, Nijmegen, Sassenheim, Wormerveer en Zwolle.

Start Vihamij B.V.

Start Vihamij B.V.

Opening verschillende filialen
Buitenkant filiaal met logo's

In 1985, 1986 en 1987 zijn de volgende filialen geopend: Amersfoort, Assen, Den Bosch, Emmen, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Weert en Zutphen.

Buttinger ondergebracht in Netlog

Het deel: logistiek, automatisering en administratie (Vihamij Buttinger) ondergebracht in het nieuwe Netlog B.V.

Vihamij Magazine (later actiekrant)
zes oude actiekranten

In 1985 is het eerste Vihamij Magazine uitgebracht.

 

Opening verschillende filialen

In 1988 en 1989 zijn de volgende filialen geopend: Bergen op Zoom, Heerlen, Hoogezand, Lichtenvoorde, Spijkenisse, Tilburg en Vlissingen.

Vihamij Tsjechië
Oud filiaal van technische groothandel in Tsjechië.

In 1990 werd Vihamij Tsjechië opgericht. Dit idee ontstond tijdens een vakantie. In Tsjechië kende men het begrip: ‘groothandel’ niet. Een gat in de markt. Op dit moment telt Vihamij Tsjechië 5 filialen en 1 hoofdkantoor.

Oprichting verschillende filialen
Buitenkant technische groothandel.

Begin jaren ’90 (1991, 1992 en 1993) heeft Vihamij weer een groei doorstaan en kwamen de volgende filialen tot stand: Delft, Drachten, Enschede, Haarlem, Lochem, Oosterhout, Sneek en Utrecht.

Overname B.V.’s

In 1992 en 1993 werden van Struijk Sanitair, Bouwmaterialen Groothandel B.V. en Koninklijke Maatschappij Hamburger B.V. overgenomen.

Opening verschillende filialen
Technische groothandel buitenkant met stelling van dakpannen.

In 1997 en 1999 zijn de filialen Elst en Maastricht geopend.

Eerste website
Oude webshop

Op 6 oktober 2000 is de allereerste website van Vihamij live gegaan.

Opening nieuwste filialen

In 2001 en 2005 zijn de twee nieuwste filialen geopend. Namelijk Rijssen en Veendam. Dit brengt Vihamij op een totaal van 37 filialen verspreid over heel Nederland.

RTL7 op bezoek bij Vihamij
Bedrijf in beeld. RTL 7 op bezoek bij Vihamij. Man met camera.

In 2013 is er een professionele opname gemaakt door RTL voor het programma ‘bedrijf in beeld’. Deze opname was gefocust op de logistieke organisatie achter alle filialen. Bekijk de opname hier.

Verbouwing centraal magazijn
Medewerker aan het werk bij de kardex.

In 2018 zijn er 5 Kardex remstar LR 35 machines geplaatst in het magazijn. Deze zijn voor machinaal order picking. Bekijk hier de timelapse van de bouw.

Oprichting inkoopcombinatie
Vestigingen overzicht landkaart Nederland.

In 2019 werd de inkoopcombinatie samenwerkende groothandels opgericht. Deze samenwerking bestaat uit de partners: Salo, Verploegen en Vihamij.

Installatie 2000 zonnepanelen
Dronefoto van een vestiging met klanten.

In 2019 werden er 2000 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het magazijn in Arnhem. Bekijk hier de video van het proces.

Lancering nieuwe webshop
Webshop van een technische groothandel

In 2021 werd onze nieuwe webshop gelanceerd. Zo is het mogelijk voor onze klanten om materialen aan te schaffen, zowel online, als bij hun lokale vestiging. De vernieuwde webshop is professioneel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

 

Nieuw logo
Buitenkant filiaal met vlaggen.

Het huidige logo werd ontworpen en in gebruik genomen.

Bedrukte busjes
Twee geparkeerde busjes

Sinds 2022 rijden de nieuw bedrukte busjes rond door Nederland.

 

Vihamij Energie Bespaar Platform en Centrum
Logo Vihamij energie bespaar platform.

De lancering van het Energie Bespaar Platform en de opening van het Vihamij Bespaar Centrum.