Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat de bedrijfsactiviteiten rekening houden met de mens, het milieu en/of de maatschappij. We geven op de volgende verschillende manieren invulling aan MVO:

  • Zonnepanelen
  • Erkend leerbedrijf voor stagiaires en bbl’ers
  • Werkervaringsplaatsen

Zonnepanelen

Op ons bedrijfspand in Arnhem zijn in april 2021 maar liefst 2.000 zonnepanelen geplaatst. In totaal bestrijken de zonnepanelen een dakoppervlak van 5000m². Deze zijn gelegd om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. De opgewekte energie is ruimschoots voldoende om ons te voorzien van stroom voor onze verlichting, hef- en reachtrucks en machines.

Niet alleen bij het kantoor in Arnhem zijn zonnepanelen geplaatst. Ook de daken van de filialen in Maastricht, Amersfoort en Heerenveen zijn voorzien van zonnepanelen. In Heerenveen gaan we zelfs een stap verder als het gaat om verduurzamen. Hier werken we samen met het ‘Platform CO2 besparing Bedrijvenpark Heerenveen-Zuid.’ Dit bedrijvenpark is het oudste bedrijventerrein van Heerenveen. Op dit terrein uit de jaren ’50 zijn circa 100 bedrijven gevestigd, waar in totaal zo’n 2.300 mensen werken. Samen met de ondernemers en lokale uitvoerders werken we aan het verminderen van de  CO2 -uitstoot. Daarnaast willen we met elkaar het groen aanpakken: samen van een gewoon terrein een bijzonder park maken.

Plaatsing zonnepanelen Vihamij Arnhem

Erkend leerbedrijf voor stagiaires en bbl’ers

We zijn een erkend leerbedrijf voor stagiaires met veel uiteenlopende opleidingen. Denk aan verkoop, ICT, logistiek, marketing etc. Dit houdt in dat wij studenten een passende en veilige werkplek bieden, waar hij of zij ervaring op kan doen met werkprocessen en andere werkzaamheden die horen bij het vakgebied. We beschikken over verschillende praktijkopleiders die de student in kwestie goed kunnen begeleiden op de werkvloer.

Je kunt ons terugvinden op de volgende websites van SBB: Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl.

Mochten studenten bij ons in dienst komen met een bbl-opleiding, dan wordt hun volledige studie betaald door Vihamij. De studenten doen kennis en ervaring op, breiden hun cv uit en hebben uitzicht op een baan met veel doorgroeimogelijkheden. We bieden de juiste begeleiding en ondersteuning.

Werkervaringsplaatsen

We bieden werkervaringsplaatsen aan op verschillende afdelingen binnen de organisatie voor mensen die om verschillende redenen langdurig ziek en/of werkloos zijn en ondersteuning nodig hebben om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Dit is een tijdelijke arbeidsplaats voor een periode van maximaal 6 maanden om werkervaring op te doen.

Het uitgangspunt is dat wanneer iemand geschikt is voor de functie hem/haar daarna een arbeidscontract wordt aangeboden.